Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Fodboldlærling : ung, talentfuld - og hva' så?


Beskrivelse


Forfatterens (f. 1973) erindringer om op- og nedturene som ung professionel fodboldspiller i hollandsk og dansk fodbold og hans råd til andre unge spillere der håber på at få en professionel karriere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ulla Harne

d. 18. dec. 2018

Den 21-årige Jeppe Tengbjerg er et af dansk ungdomsfodbolds store professionelle talenter. Allerede i en meget ung alder har han haft en karriere i udlandet, og herhjemme han han spilletutallige landskampe på ungdomslandsholdet. I denne bog, som er skrevet i en periode, hvor han var skadet, fortæller han om sit liv som fodboldspiller med dets op- og nedture i det håb, at andreunge mennesker kan tage ved lære af de mange erfaringer, han har gjort, da han ville gøre fodbold til sit erhverv. Han fortæller om det at være på intematophold i udlandet allerede som 15-16 årig,om hvordan man bliver en god fodboldspiller (her kræves foruden talent stor lyst til det), om hvordan det er at leve en ungdom, som er helt anderledes end andre unges, om hvordan man forhandlerkontrakter med udenlandske klubber, om Dansk Boldspil Union og de unge, om hvad det vil sige at være professionel og ikke mindst om, hvad det betyder at have støtte hjemme, først fra forældrene,senere fra venner og kæreste.Bogen er skrevet i et let talesprog, sådan lige ud af landevejen, og det gør den noget ustruktureret, men samtidig også levende at læse. Forfatteren har mange gode rådtil vordende unge med drømmen om en professionel karriere. Bagest en lille liste over rådgivere, som han har haft nytte af. Bogen er illustreret med sort/hvide fotos fra karrieren samt noglemorsomme tegninger af denne specielle verdens mange faldgruber. Henvender sig til interesserede unge fra ca. 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Forfatteren, der med sine 50 U-landsholdskampe er en ung, talentfuld fodboldspiller, giver her under indtryk af skader og kontraktlige problemer med sin hollandske klub et indblik i den hårde,professionelle fodboldverden, som mange drenge drømmer om. Bogen er dels personlige oplevelser både på og uden for banen samt en præsentation af de rammer, der omgiver en profi. I dette tilfældeomtales bl.a. DBU, fodboldskolen i PSV Eindhoven og landsholdssamlinger. Råd og anvisninger gives om bl.a. behovet for uddannelse, kontraktudformninger, økonomi og spilleragenter. Desuden focuserespå den enkeltes rette, professionelle indstilling til jobbet. Bogen afsluttes med et efterord af Poul Erik Bech, landstræner for U-16, samt nyttige adresser. Deteren tankevækkende og interessantbog, der afdæmpet og usentimentalt beskriver både for- og bagsiden af medaljen, og som samtidig gør opmærksom på forskellige faldgruber. Teksten der virker en anelse tør, og som kan selvlæses fra6.-7. kl., suppleresaf s/h farvefotos og stregtegninger. Den kan dels anvendes til selvstændig læsning fra 7.-8. klassetrin af de mange fodboldinteresserede og dels som led i et undervisningsemneom professionel sport i folkeskolens ældste klasser.


Det fri aktuelt

d. 6. nov. 1995

af

af

Michael Monty

d. 6. nov. 1995


Tidsskrift for idræt

Årg. 61, nr. 1 (1996)

af

af

Mogens Steen Petersen

Årg. 61, nr. 1 (1996)