Bøger / skønlitteratur / roman

Født i skyggernes tid


Beskrivelse


Den 11-årige Fawad vokser op i det barske og borgerkrigshærgede Afghanistan, hvor moderen og han lever af hårdt arbejde og fra hånden til munden. Da moderen får arbejde hos en vestlig hjælpearbejder, tager livet en mere positiv drejning for den lille familie.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2010

af

af

Lone Krøgh

d. 15. apr. 2010

En megasucces som Drageløberen har virkelig slået mure ind for danske læsere, som nu i langt højere grad end tidligere er åbne over for mellemøstlig og arabisk litteratur. Født i skyggernes tid er en smuk og underholdende kærlighedserklæring til Afghanistan, og den skal nok vinde pæn udbredelse.

Den 11-årige afghanske Fawad er vokset op i skyggen af Taleban. I hans familie har kun moderen og han overlevet krigens rædsler, og de lever fra hånden til munden i Kabul. Da moderen får arbejde hos en engelsk hjælpearbejder og hendes to excentriske bofæller, tager livet en ny og positiv drejning. Det er en smuk og underholdende roman fra dagens Afghanistan, og den har langt mere optimistisk tone end fx Drageløberen. Som læser er man med fra allerførste side og følger den opvakte Fawad i hans hverdag med hårdt arbejde, stærke venskaber og ind imellem også meget barske oplevelser. Født i skyggernes tid er charmerende og velskrevet læsning, og jeg tror, at det er en af den slags bøger, der som ringe i vandet breder sig fra læser til læser.

Andrea Busfield er en yngre britisk journalist, som nu er bosat i Afghanistan. Hun debuterer med denne roman, som vil tiltale læsere af fx Drageløberen, 2004, Yacoubians hus, 2007 og Haver af vand, 2009.

Fin og underholdende roman fra dagens Afghanistan. Den kan læses bredt, og det er en roman, som man typisk vil anbefale de læsere, er allerede har læst den mere barske og dystre Drageløberen.


litteratursiden.dk

d. 25. maj 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 25. maj 2010

Farverig, underholdende og rørende historie fra et land med både skygger og solskin i hjertet. "Jeg hedder Fawad, og min mor siger, at jeg blev født i skyggen af Taleban", sådan starter 11-årige afgha...


litteratursiden.dk

d. 29. juni 2010

af

af

Michael Krarup

d. 29. juni 2010

Der er noget fuldstændigt grundlæggende galt med denne roman, nemlig troværdigheden. Historien er fortalt af 11-årige Fawed, som af omveje er kommet til at bo sammen med sin mor i et hus i Kabul hos...


Berlingske tidende

d. 28. maj 2010

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 28. maj 2010


Jyllands-posten

d. 2. juli 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 2. juli 2010


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2010

af

af

Maria Sjøqvist

d. 21. juni 2010