Henvender sig til ledere, der har et ønske om at styrke kreativitet og læring i deres organisation. Bogens artikler er på et ret højt teoretisk niveau, især i den første del. Også for højere ledelsesuddannelser.
Følelser anses idag for at være en vigtig medspiller i organisationerne men fortrænges ofte. I en række afsnit med forskellige forfattere, kædes brugen af følelser sammen med den autentiske leder. Budskabet om klare mål og enig, stærk ledelse er ikke realistisk eller nødvendigvis særlig frugtbart. Virkelighedens organisationer bygger i langt højere grad på følelser på godt og ondt. I anden del vises et eksempel på coaching, hvor der arbejdes med fortrængte følelser. Andre af forfatterne beskriver, hvordan man kan skabe kreativitet ved at vægte følelser mere. Her får vi fx afsnit om mindfulness og autenticitet i ledelse. Professor Steen Hildebrandt slutter af med emnet set i globalt perspektiv. Redaktørerne er professorer hhv. i organisationspsykologi og pædagogisk psykologi, og alle bidragydere er fagfolk på højt niveau.
Bogen her har stor teoretisk ballast og mange litteraturhenvisninger. Hvis man vil have en overvejende praktisk tilgang til emnet er det fx Charlotte Mandrups Autenticitet i ledelse, 2009 eller et personligt bidrag som Alfred Josefsens Min passion for ledelse, 2011, man skal gå til, selvom der også er cases i bogen her, kræver den fordybelse.
Et vægtigt bud på emnet autenticitet og nærvær i ledelse på ret højt teoretisk niveau.