Bøger / faglitteratur

Følelsernes intelligens på arbejdspladsen


Beskrivelse


Beskriver de forskellige kvaliteter, som indgår i den følelsesmæssige intelligens og viser deres betydning inden for forskellige fag og på forskellige ledelsesniveauer.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 1999

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 4. juni 1999

Siden Følelsernes intelligens udkom på dansk i 1997 med stor succes, har vi set en række titler, der direkte refererede til denne bog med andre forfatternavne på titelbladet og uden anden direkte relation til "originalen" end noget med følelser og intelligens. Nu følger forfatteren selv op på sin succes med en ny titel om betydningen af følelsesmæssig intelligens eller mangel på samme i arbejdslivet. 1. bog handlede netop også om denne betydning i såvel familie, uddannelse og på jobbet. Men måske nok med mest vægt på uddannelse. Her koncentrerer Goleman sig om arbejdslivet med en lang forskning, masser af undersøgelser og eksempler som grundlag. Og hvor alt peger på den samme tendens: vægtningen af medarbejder- og navnlig lederegenskaber flytter sig fra de hårde faglige til de bløde sociale. Bogen er ment som en udbygning af forgængeren, men kan læses selvstændigt. Der forekommer unægtelig gentagelser. Bogens målgruppe vil primært være virksomhedsledere, konsulenter, kursusudbydere, kursister o.l. Efterspørgslen bliver næppe tilnærmelsesvis så stor som ved Følelsernes intelligens, idet målgruppen er indsnævret og nyhedsinteressen for selve begrebet har lagt sig. Der er noter, litteraturhenvisninger og stikordsregister.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 7. okt. 2008

Bogen henvender sig til ledere og menige medarbejdere i erhvervslivet og er også brugbar i kursussammenhænge.

Psykologen, videnskabsjournalisten og forfatteren Daniel Goleman er en glimrende popularisator. Hans ideer fra bestselleren Følelsernes intelligens, 1997 er her videreudviklet til at gælde på arbejdspladsen og bygger på 25 års empirisk forskning og de nyeste landvindinger inden for neurologien. Bogen er baseret på en lang række undersøgelser af større virksomheder, der viser hvor vigtig en rolle følelsesmæssig intelligens spiller for fremragende præstationer hos enkeltpersoner, grupper og organisationer, og ikke mindst hvor altafgørende den er hos ledere. Forfatteren beskriver de elementer, der indgår i følelsesmæssig intelligens på arbejdspladsen, og hans gode nyhed er, at følelsesmæssig intelligens ikke er genetisk fastlagt, men kan udvikle sig hele livet. Han konkluderer, at intellektuel intelligens alene ikke er nok. Den skal kombineres med følelsesmæssig intelligens for at muliggøre øget arbejdsglæde, produktivitet og konkurrenceevne på et arbejdsmarked i hastig forandring.

Selv om bogen betegnes som 2. udgave, afviger den ikke fra 1. udgaven fra 1999, der dog sikkert trænger til at blive udskiftet mange steder.

Med sin betoning af de bløde, følelsesmæssige værdier på arbejdsmarkedet både på det organisatoriske og på medarbejderplan er bogen stadig en velskrevet, populærvidenskabelig klassiker på sit felt.


Information

d. 19. juli 1999

af

af

Hanne B. Jørgensen

d. 19. juli 1999


Den ny verdensimpuls

1999, nr. 4

af

af

Lisa S. Burgess

1999, nr. 4


Ergoterapeuten

Årg. 61, nr. 14 (2000)

af

af

Elsebet Gjetting

Årg. 61, nr. 14 (2000)


Ergoterapeuten

Årg. 61, nr. 14 (2000)

af

af

Elsebet Gjetting

Årg. 61, nr. 14 (2000)