Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Første bog om friluftsliv i de nordiske lande


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 25. apr. 2012

En fin og absolut anvendelig introduktion til børn og unges færden i naturen - både de små hverdagsture og de længere strabadser i vildmarken. Især relevant for naturinteresserede børn og unge mellem 10 og 14 år - og oplagt som grundbog, hvis en klasse eller en gruppe planlægger tur eller lejrskole i naturen.

En "nede-på-jorden-naturbog", som ikke handler om overlevelse ved at lave sko af græs eller spise orme, som forfatterne understreger i indledningen. Snarere en brugsbog, som introducerer grundlæggende tips og tricks til at få bedre og sjovere oplevelser i naturen. Bogen er klar og overskuelig i sin opbygning og fuld af virkelig fine og illustrative tegninger og fotos. Emner som: telt og udstyr, kompas, vejrforhold, førstehjælp, bål og udendørs madlavning forklares enkelt, præcist og brugbart. Bogen bærer præg af sin svenske oprindelse, men da mange danskere ynder naturen i Sverige og Norge, er det ikke helt irrelevant med bjerge, fosser og bjørne i beskrivelserne. Desuden kan langt det meste anvendes direkte på danske forhold.

Der findes flere udmærkede friluftsbøger, som tager samme emner op, men flest for voksne. For børn og unge kan nævnes Stefan Källmans: Friluftsliv og overlevelse fra 2004, som dog ikke har helt samme nedtonede og brugbare "hverdagspræg".

Lækker, gennemillustreret natur-brugsbog med rigtig meget stof til forberedelse af gode, udendørs oplevelser - måske især oplevelser i en vildere natur, som er lidt vildere end den danske.