Bøger / faglitteratur

Førstehjælp til klimakommunikation


Beskrivelse


Om virksomheders kommunikation af deres klimastrategier og klimaaktiviteter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 11. juni 2009

Henvender sig til ledere og medarbejdere i virksomheder som sætter klima på virksomhedens dagsorden. Kan fx også bruges til en handelsskoleopgave.

2 erfarne ledelsesrådgivere skriver her en praktisk bog, der kan hjælpe virksomheder med at kommunikere til omverdenen om den klimavenlige politik som flere og flere virksomheder heldigvis har fokus på. Denne lille bog er delt i 4 dele. Første del redegør for klimakommunikationens strategiske platform, her formaner bogen bl.a.: "For at lykkes med indsatsen er det væsentligt at forstå, hvordan feltet er en blanding af følelser, fornuft og forretning". 2. del samler erfaringer både på klimakommunikation der lykkes og den, der ikke er så heldig. 3.del fokuserer på vigtigheden af kendskabet til virksomhedens interessenter og disses forventninger. 4. del lader handling følge visionerne, og viser konkret, hvordan man i virksomhederne kan gøre tanker og ideer om klimakommunikation til virkelighed.

Der findes mange bøger om klimapolitik og grønne tiltag, men ikke mange på dansk om klimakommunikation set fra virksomhedernes synsvinkel, dog også fra 2009 Bæredygtig kommunikation.

Bogen er lettilgængelig og har et fornuftigt mix af teori og praktisk input, der gør bogen anvendelig som inspiration og som opslagsbog.


Journalisten

2009, nr. 12

af

af

Allan Høxbroe

2009, nr. 12