Bøger / faglitteratur

Folkeskolens filosofi : idealer, tendenser & kritik


Beskrivelse


Om folkeskolens målsætninger og idealer med fokus på diskussionens filosofiske og idéhistoriske perspektiver.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2008

Denne antologi henvender sig til alle med interesse i folkeskolen og undervisningens vilkår. Det er en debatbog som diskuterer og filosoferer over folkeskolens fortid, nutid og især fremtid. Hvad gør vi ved vores folkeskole lige nu og hvordan vil vi have, at fremtiden skal se ud? Bogen bør læses af politikere, skoleledere, lærere og andre, som har interesse i samt medindflydelse på skolen nu og i fremtiden.

De seneste ændringer af folkeskoleloven har givet debatten om folkeskolen nyt liv. Hvad vil vi med vores folkeskole? Er vi på rette vej eller på afveje? Hvad uddanner vi til? Spørgsmålene er mange og relevante. Denne bog analyserer tendenserne og diskuterer på den baggrund folkeskolens fremtid. Bogen rummer mange gode og tankevækkende indlæg, som vil give debatten om folkeskolens fremtid endnu mere liv.

Der udgives hele tiden nye bøger, som debatterer folkeskolens mål og fremtid. Denne udgivelse passer godt sammen med eksempelvis Verdensborgeren som pædagogisk ideal (2005) og Medborgerskab : et nyt dannelsesideal? (2007).

Spændende debatskabende udgivelse med mange gode pointer og overvejelser.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Gunnar Green

Årg. 2, apr. (2008)


Jyllands-posten

d. 29. mar. 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 29. mar. 2008


Højskolebladet

Årg. 133, jun. (2008)

af

af

Ole Vind

Årg. 133, jun. (2008)