Bøger / faglitteratur / erindringer

Folkesocialisten : SF's historie


Beskrivelse


Aage Frandsen (f. 1941) fortæller om SF - og dansk politik - fra han blev aktiv i partiet i 1969 til folketingsvalget i 2015. Han var medlem af SF's hovedbestyrelse fra 1972-2006.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 16. apr. 2018

Fra gymnastiksalen til folketingssalen. Aage Frandsen har været aktiv i SF i medgang og modgang. Til interesserede i partiet SF's historie.

SF har oplevet op- og nedture. I både frontlinjen og i bagkæden har Aage Frandsen været en central person frem til 2015. I denne bog fortæller han om SF's historie i de år han selv var aktiv i partiet, fra 1969 og frem til 2015. Bogen er Frandsens personlige beretning om SF's historie. Han lægger derfor ikke skjul på de områder og beslutninger hvor han var uenig med andre i partiet. Bogen fortæller om arbejdet med at distancere partiet fra kommunismen, om markante personligheder som Aksel Larsen og Gert Pedersen og til sidst om den lettere kaotiske tid hvor SF var i regering og om hvordan det var på de indre linjer.

Frandsen er ikke den mest markante skikkelse i SF, men i denne bog kan man se at han er en vigtig person, som der bliver lyttet til i de svære perioder. Han fortæller indsigtsfuldt og passioneret om SF, men er også reflekterende om de forkerte beslutninger han, eller andre, var med til at træffe. Man skal have et vist kendskab til dansk politik og dansk historie for at få fuldt udbytte af bogen.

Beretninger om SF indefra findes også i Man kan sagtens være bagklogI venstre sideSF og I venstre side. Om SF's tid i regering findes SFBeretninger om SF indefra findes også i Man kan sagtens være bagklog og . Om SF's tid i regering findes SFBeretninger om indefra findes også i Man kan sagtens være bagklog og I venstre side. Om 's tid i regering findes .


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2018

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 15. aug. 2018

En politisk selvbiografi, sober og loyal over for partiet, men lidt lang i spyttet. Aage Frandsen kender partiet indefra. Han har i en lang årrække været medlem af partiets hovedbestyrelse og i flere...


Kristeligt dagblad

d. 14. apr. 2018

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 14. apr. 2018


Jyllands-posten

d. 14. juli 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 14. juli 2018


Berlingske tidende

d. 28. apr. 2018

af

af

Per Stig Møller (f. 1942)

d. 28. apr. 2018