Bøger / faglitteratur

Folkevognsrugbrødet


Beskrivelse


Ud fra en særlig dansk synsvinkel fortælles historien om Folkevognsmodellen med de mange navne: bl.a. folkevognsrugbrødet, transporteren og bussen; fremstillingen lægger mest vægt på historien om den meget forskelligartede brug "rugbrødet" blev udsat for op gennem tiden - illustreret af billedmateriale fra datidens brochurer og reklamer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Knud Weile

d. 19. okt. 2009

En stor og flot illustreret bog i tværformat om VW-transporteren, der i mange år var en af de mest udbredte varevogne. Henvender sig til bilinteresserede og tidligere ejere af folkevognsrugbrød med gode minder om det praktiske og driftssikre køretøj.

Forfatteren fortæller historien om folkevognsrugbrødet efter et velafprøvet koncept, som mange læsere allerede kender fra andre af Motorplovens bøger om forskellige traktor- og bilmodeller: en indledning om modellens historie og teknik. Et flot illustrationsmateriale bestående af gengivelser af originale brochurer og gamle og nye fotos, der viser hverdagssituationer med folkevognsrugbrødet. Private beretninger fra hverdag, ferier og lange rejser med rugbrød indrettet som autocampere. Eksempler på flot restaurerede veteranbiler og henvisninger til litteratur og kilder om emnet.

VW-transporteren var en vellykket og udbredt bilmodel, der i forvejen er beskrevet i den udenlandske litteratur og sporadisk i danske bilbøger. Dette er den første monografi på dansk om alle udgaverne af VW-transporteren.

En flot præsentation i tekst og billeder af folkevognsrugbrødet, der i mange år var et fast indslag i trafikbilledet i Danmark, hvor køretøjets praktiske konstruktion og gode pladsforhold gjorde det velegnet både til hverdagens vare- og persontransport og til lange eventyrlige ferieture.


Motor

Nr. 12 (2009)

af

af

Bo Christian Koch

Nr. 12 (2009)