Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

For øjeblikket. Bind 1 : Samtidskunst til Billedkunst C


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 15. sep. 2009

Bogen er rettet mod undervisningen i billedkunst på C-niveau i gymnasiet og HF. Denne målgruppe suppleres med almindeligt kunstinteresserede, der vil have et analyseapparat og en introduktion til samtidskunst.

6 kompetente forfattere har skrevet indlæg om tendenser i samtidskunsten, strategi, 30 kunstnerpræsentationer, analyser mm. De mange bidragydere giver et varieret indhold mht. sprogtone og stil. Det virker ikke distraherende, da bogens form af natur er fragmentarisk. Billedmaterialet er afgørende i en bog af denne type, og i nærværende bog er der et fint udvalg, uden at det er det dominerende element. Niveauet er rettet mod gymnasium/HF, men bl.a. analyseafsnittet om kunstens strategier og udtryksformer kræver en kompetent læser. Forsiden er sort med et par fotos og tydelig angivelse af undervisningsvinklen. På bagsiden toner et billede af Peter Lands overdrevent langstragte mandedukke. Ingen bagsidetekst.

Mødesteder - formidling af samtidskunst af Tine Seligmann og Frants Mathiesen fra 2004 handler om kunstformidling og kunstpædagogik og præsenterer metoder til formidling af konkrete samtidskunstværker og udstillinger til unge.

Undervisningsmateriale rettet mod gymnasium/HF om samtidskunst i faget billedkunst. Gode analysemodeller og 30 præsentationer gør den bredere anvendelig, men den har et klart undervisningssigte. Gode billeder og fine introduktioner. Dvd medfølger, www.forojeblikket.dk indeholder opgaver i relation til bogen.


Tegn

2009, nr. 3

af

af

Kristina Brenø

2009, nr. 3


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 18 (2009)

af

af

Jørgen Holdt Eriksen

Årg. 92, nr. 18 (2009)Informationer og udgaver