Bøger / skønlitteratur / roman

Forbudt kærlighed


Beskrivelse


Ayla er opvokset i Birmingham hos sine forældre. Som 18-årig indgår hun det aftalte ægteskab med sin fætter fra Tyrkiet, men så opdager hun, at hun elsker en jævnaldrende pige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 1. aug. 2008

Dette er en roman om en kulturkløft. En roman om at forelske sig i den forkerte. I dette tilfælde at være muslimsk kvinde og forelske sig i en anden kvinde. Romanen sætter fokus på mange af de emner, der præger dagens debat. Om at turde leve sin kærlighed ud og om at turde trodse et samfund, der er indrettet efter andre normer. Forfatteren er ikke et kendt navn, og romanen skal derfor formidles i forbindelse med fx udstillinger om ovenstående emner, som kærlighedsroman eller som et fiktions-indlæg i debatten.

Forsiden viser et polaoidfoto af en maleri af to kvindeskikkelser på en auberginefarvet baggrund. Bagsideteksten ridser problematik og handling glimrende op. Bjarne Hatting bor i Tjekkiet og har bl.a. arbejdet som merkonom, korrespondent og i SAS. Dette er en debut. Sproget er enkelt med megen dialog. Problematikkerne tegnes meget i personernes indbyrdes samtale. Den lykkelige slutning er måske mere udtryk for forfatterens håb end for virkelighedens ofte barske realiteter.

Der findes romaner om lesbisk kærlighed og romaner om islam. Denne kombinerer emnerne i et forsøg på at kaste lys over et underbelyst emne.

Debutroman om to muslimske kvinder, der forelsker sig i hinanden og må kæmpe med fordomme, modstand og religion. Kan anvendes som kærlighedsroman med kultureksotisk krydderi eller som roman om kærlighedens magt. Med megen dialog.