Debatbogen om lige kønsrepræsentation kan anvendes i undervisningen fra gymnasiet og opefter. Den er for politikere, journalister, meningsdannere, og for alle der følger med i den aktuelle debat om kvindernes ligestilling i samfundet.
Bogen baserer sig på 30 års erfaringer med kønspolitik og kønsforskning. Hans Bonde er dr. phil. i historie og er kendt fra bøger og foredrag om køn og kropskultur. Hans tese er at der er sket et skred i kampen om kvindens rettigheder, idet det handler om at opnå særlige privilegier for kvinderne. Han kalder fænomenet for "favorisme", og det skader det demokratiske samfund. Et eksempel er fx debatten om kønskvoter i bestyrelser. Risikoen er at kvinder ikke bliver valgt som de bedste, men fordi de er kvinder. Ud fra et stort kildemateriale har han analyseret en række områder som fx politik, kultur, erhverv og sport, hvor han påpeger, at køn går forud for kvalifikationer. Et afsnit er viet de kvindelige magtforhold: svaghedsmagt, godhedsmagt, skammermagt og kollektiv skam. Det hele er dokumenteret med mange citater og eksempler.
Patteprinsen og de skinhellige drager, 2012, har andre synspunkter på det samme. Børn, løgn og kvinder, 2001, er også et opgør med ligestillingen. Den dag, jeg opdagede, jeg var undertrykt, 2009, giver ligestillingen et spark.
Den velskrevne og veldokumenterede bog udfordrer den aktuelle debat med nye vinkler på kønsrepræsentation, men det handler mest om elitens kvinder, og mediernes rolle er fraværende.