Bøger / faglitteratur

Fordi vi lever : om bøsser og lesbiske i Grønland


Beskrivelse


Om livsvilkårene for bøsser og lesbiske i Grønland. Bogen giver indblik i den politiske, juridiske og religiøse udvikling og fakta forankres i ni personlige livshistorier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 25. juni 2014

Smal målgruppe af folk, der enten professionelt beskæftiger sig med samfundsforholdene i Grønland, eller interesserer sig for seksualpolitik.

Bøsser og lesbiske har det ofte svært i mindre samfund, hvilket også viser sig i Grønland, der hvad angår forhold og accept har haltet en del efter Danmark. Der er dog i de seneste år sket fremskridt. Bogen behandler lovgivningen i forhold til registreret partnerskab, kirkelig vielse, kunstig befrugtning, adoption m.v. Bogens hovedindhold er dog de mange personlige fortællinger af homoseksuelle grønlændere, der fortæller om opvæksten, den første kærlighed og deres kærlighedsliv efterfølgende. De fleste af dem er dog opløftende og viser generelt en tolerance blandt familie og venner, selvom der også er enkelte beretninger om vold og overfald. En del rejser til Danmark, men en del vender også tilbage og lever et godt og accepteret liv som homoseksuel. Der er et særligt afsnit om den grønlandske Gay Pride, der i år har været afholdt for 5. gang, og en præsentation af et par foregangsmænd i bøssemiljøet. Det er en meget smuk bog i et flot layout, illustreret med lidt farvefotos og vignetter i regnbuefarver.

Emnet er kun tidligere behandlet via et par avis- og tidsskriftartikler.

En bog om homoseksuelles vilkår i Grønland, delvist fortalt gennem en række personlige fortællinger.


Jyllands-posten

d. 4. aug. 2014

af

af

Lars Ole Knippel

d. 4. aug. 2014