Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forelsket


Beskrivelse


Mens Mia forbereder sig til et liv som prinsesse, giver det problemer at have en kæreste, og være vild med en anden fyr - som også har en kæreste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2009

af

af

Tove Delica

d. 7. apr. 2009

Bogen er 3. del af Prinsessens dagbog, en typisk trivi for piger fra 11 år. De tre bøger kom første gang i 2001, men har her fået ny oversættelse.

Bogen kan læses uden kendskab til de to forrige, men det er godt at kende forhistorien, idet det er en meget usædvanlig teenager, der er hovedperson. Mia er en almindelig pige på 14 år, indtil hendes far viser sig at være fyrste i Genovia, og hun dermed bliver prinsesse. Gennem Mias dagbog i en kort intens periode følger vi hendes liv, mens hun af sin skrappe bedstemor opdrages til en kommende prinsessefremtid, og prøver at få sit liv med veninder, kærester og en mor, der er gravid med hendes matematiklærer til at hænge sammen. Mia skriver løs om stort og småt i bedste Nynnes dagbog-stil, og det er især problematikken med at have en kæreste samtidig med at være vild med en anden fyr, som også har en anden kæreste, der optager hende. Sproget er meget snakkende, letlæst og humoristisk med mange klip til diverse breve, lister, emails osv.

Jeg har ikke læst bøgerne i den forrige oversættelse, men her fungerer det sproglige fint, og læsere af de første bind, skal nok hænge på.

Der sker ikke meget i bogen, og alt er beskrevet nøje uden rigtig hensyn til relevansen for handlingen. Dette og dagbogsformen fremmer selvfølgelig genkendeligheden hos læseren, men gør også historien kedelig og unødvendig omstændelig og lang. Men piger, der kan lide at drømme sig bort og forestille sig at være en anden, skal nok føle sig underholdt.Informationer og udgaver