Bøger / faglitteratur

Forfatternes kort : bøgernes fantasiverdener


Beskrivelse


En række forfattere fortæller om deres forhold til kort og om, hvordan de bruger denne fascination i deres arbejde.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 10. maj 2019

Blændende flot og velillustreret udgivelse, hvor en række forfattere fortæller om deres forhold til kort, og om hvordan de bruger denne fascination i deres arbejde. For alle interesserede i emnet.

I essayistisk form reflekterer en række mere eller mindre kendte illustratorer og forfattere over deres personlige forhold til kort, og hvordan de selv har gjort brug af kort i deres værker. Vi hører bl.a. Miraphora Mina fortælle om designet af røverkortet til brug i Harry Potter filmene, og David Mitchell beretter om sine arbejdsmetoder, som ofte starter med en kortskitse før skriveprocessen overhovedet er startet. En metode som også blev brugt af Stevenson, hvis arbejde med Skatteøen begyndte med et kort for at glæde stedsønnen. Med illustrationer af fx Mummiuniverset, Middle-Earth, Narnia, Dungeons & Dragons, Game of Thrones, Vinden i piletræerne, og mange flere. Bagerst findes kildehenvisninger, forslag til yderligere læsning og præsentation af bidragsyderne. Bag udgivelsen står Huw Lewis-Jones, britisk historiker med speciale i billedkultur og opdagelsesrejser.

Spændende og interessant læsning. Bogen har næsten "coffee table book" format, og det er en stor fryd at bladre rundt i de mange smukke kort. Der er ikke tale om et opslagsværk eller en sammenfattende bearbejdning af emnet, men mere en personlig fortælling, der appellerer til lystlæsning.

I Atlas over afsidesliggende øer beretter en anden forfatter om sin fascination af kort.


litteratursiden.dk

d. 26. jan. 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 26. jan. 2020

Rejs ud i litteraturens fortryllende landskaber og oplev Skatteøen, Narnia, Middle-Earth, Mumidalen og mange andre verdener på helt nye måder i magisk kortbog for alle aldre. I denne bog fortæller for...


Jyllands-posten

d. 2. juni 2019

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 2. juni 2019


Berlingske tidende

d. 4. juli 2019

af

af

Søren Schauser

d. 4. juli 2019


Kristeligt dagblad

d. 12. juni 2019

af

af

Dorte Washuus

d. 12. juni 2019


Information

d. 31. maj 2019

af

af

Elisabeth Skou Pedersen

d. 31. maj 2019Informationer og udgaver