Henvender sig til læsere med en faglig interesse i krimien som genre, men kan også læses af entusiastiske krimilæsere, der søger ny inspiration og et bud på, hvor den nordiske krimi bevæger sig hen.
Forfatteren har skrevet serien Store danske forfattere som unge, samt flere bøger om krimigenren. Med udgangspunkt i en række nordiske kriminalromaner gives her et bud på, hvor den nordiske krimi bevæger sig hen i øjeblikket. Der gives eksempler på de mange romaner, der forklædte som krimier, sætter fokus på andre handlingsforløb og emner, der ikke traditionelt hører hjemme i krimigenren. Fx socialpolitik, videnskab, menneskelige relationer og kærlighed. Et gennemgående tema i bogen er kønsidentitet, og der argumenteres for, hvordan vores søgen efter en feminin og maskulin identitet påvirker krimigenren. Stoffet formidles fint i korte afsnit og i et direkte og fortællende sprog. Der citeres flittigt fra de omtalte værker. Bogen afrundes med en kort præsentation af krimiforfattere, minileksikon, litteraturliste og personregister.
En anden nyere bog, der også kommer ind på krimiens tendenser og kønnets betydning for genren er En verden af krimier. Den adskiller sig fra Forklædt som krimi ved sit fokus på udenlandske krimier. Egholms fremstilling er mere personlig og direkte, mens En verden af krimier fremstår mere gennemarbejdet og grundig.
Aktuel bog om kønnets betydning i den forklædte nordiske krimi.