Bøger / faglitteratur

Forladt : fortællinger fra 20 ubeboede danske øer


Detaljer

Seneste udgave, Bog


Sprog
dansk
Omfang
230 sider, ill. (nogle i farver)
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Underfundige historier om de tidligere beboere på tyve danske småøer, der nu alle er forladt, og om hvordan nogle af øerne nu har fået nyt liv.

Indhold

Den jyske øgruppe (Nordre Rønner ; Hjelm ; Kyholm ; Brandsø ; Lille Okseø ; Langli ; Jordsand) ; Den fynske øgruppe (Æbelø ; Ejlinge ; Romsø ; Illumø ; Halmø) ; Den sjællandske øgruppe (Hesselø ; Elleore ; Sprogø ; Tærø) ; Den lolland-falsterske øgruppe (Rågø ; Slotø ; Enehøje ; Flatø)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 29. maj 2017

Kom på en spændende opdagelsesrejse til 20 af Danmarks forladte øer, og hør underfundige historier om de tidligere beboere. For læsere interesserede i Danmarks historie/geografi eller blot velfortalte beretninger om nogle mere eller mindre anonyme skæbner.

Christina Vorre er uddannet cand. mag. og i denne litterære debut tager hun læseren med på rejse til 20 af de mere end 300 ubeboede øer der findes i Danmark. Øer som har det tilfælles at de engang var beboede men nu forladte, idet udviklingen har gjort det for vanskeligt og dyrt at bebo dem. Udvalget spænder fra velkendte øer som Hjelm og Sprogø, til de mere ukendte som Flatø og Illumø. Gennem anekdoter og fortællinger som Vorre har fundet gennem diverse interviews og lokalarkiver, præsenteres vi for historien om øerne og nogle af de ofte kulørte personer som har beboet dem. Med mange billeder, de nyeste er fotograferet af Vorres mand, og litteraturliste.

Med stor fortællelyst beretter Vorre om et ukendt stykke danmarkshistorie. Det er en flot udstyret bog med mange flotte billeder, hvis velskrevne og ofte lidt pudsige historier vækker magen en eventyrlyst. Nogen decideret guidebog er det ikke, men den tjener både som inspiration og påmindelse om Danmarks alsidige geografi.

Om øerne kan man bl.a. læse i Achton Friis klassiske trebinds serie "De danskes øer" og Erik Albæk Jensens ditto "Livet på øerne". Nærværende udgivelse har dog mere tilfælles med Schalanskys fine Atlas over afsidesliggende øer.


litteratursiden.dk

d. 6. juli 2017

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 6. juli 2017

En velillustreret og fascinerende opdagelsesrejse til det glemte Danmark og udvalgte, ubeboede småøer, som engang rummede små, isolerede samfund. Danmark er et ørige, og der findes mere end 300 ubeboe...


Weekendavisen

d. 21. juli 2017

af

af

Pernille Stensgaard

d. 21. juli 2017