Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Forord : filosofi


Beskrivelse


Om Søren Kierkegaards værk "Forord". Lise Søelund skriver til Kierkegaard-entusiaster med det formål, at guide læsere igennem værket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2022

af

af

Hamide Kara

d. 16. dec. 2022

Om Søren Kierkegaards værk "Forord". Lise Søelund skriver til Kierkegaard-entusiaster med det formål, at guide læsere igennem værket.

To nye bidrag til serien "Hjælpekunst i Søren Kierkegaards forfatterskab". Lise Søelund skriver, at man kan anskue både eget liv og Søren Kierkegaards værker fra et helikopterperspektiv og et myreperspektiv. Med begge perspektiver in mente gennemgår Søelund Kierkegaards værker "Forord" og "Gjentagelsen". Med referencer til Kierkegaards tankeunivers og tænkere som Sokrates, Descartes, Heiberg, H.C. Andersen m.fl. beskriver Søelund Kierkegaards samtid og forfatterskab samt Kierkegaards tanker om hjælpekunst. "...jeg vil understrege, at der i Søren Kierkegaards optik ikke ligger den mindste moraliseren eller bedrevidende men et oprigtigt ønske om, at møde læseren på egne præmisser". Begge bøger er udstyret med en begrebsoversigt samt litteraturliste.

Lise Søelunds bøger om Kierkegaards værker er altid en god ide at give sig i kast med. For Søelund ligner Kierkegaard ifht at møde læseren på egne præmisser. Søelund formår, som altid, at formidle Kierkegaards svære og udfordrende tekster til nutidens læser med en personlig og nærværende fortællestil.

Søren Kierkegaards værker som Lise Søelund formidler er: Gentagelsen - gentagelsenForordDen udødelige og Forord. En anden analyse af Kierkegaards værker er fx Den udødeligeSøren Kierkegaards værker som Lise Søelund formidler er: Gentagelsen - gentagelsen og . En anden analyse af Kierkegaards værker er fx Den udødeligeSøren Kierkegaards værker som Lise Søelund formidler er: Gentagelsen - gentagelsen og Forord. En anden analyse af Kierkegaards værker er fx .