Et stigende antal danskere bestiller en gentest på nettet med henblik på at få oplysninger om afstamning eller anlæg for sygdomme. Denne bog er en let forståelig og dog videnskabelig guide til hvordan man uden forudgående kendskab til genetik laver forarbejdet, hvordan man udvælger firmaet og ikke mindst hvordan man fortolker resultaterne.
Forfatteren er humanbiolog med ph.d. i genetik. Bogen dækker emnerne: Introduktion til genetik, metoder i forbrugergenetik, slægtsforskning, genetisk betingede sygdomme, fremtidens genetik og de etiske spørgsmål. Formålet er at give almindelige mennesker en indføring i de muligheder og udfordringer, der er ved at få sine gener kortlagt.
Bogen er videnskabeligt velfunderet og fokuseret med velvalgte eksempler fra især forfatterens egen families genetiske stamtræ. Genetik på ret højt niveau simplificeres og forklares, så det kan forstås uden at læseren har den store biologiske viden på forhånd. Alt i alt er det en både spændende, lærerig og værdifuld guide, hvis man overvejer at få lavet en gentest.
Der er ikke udgivet andre bøger på dansk om forbrugergenetik. Fremtidens bioteknologier - muligheder og risici fra 2002 indeholder et kapitel om emnet, men har mere fokus på de politiske aspekter.