Bøger / skønlitteratur / roman

Fortællingen om øde


Beskrivelse


Tysk tandlæge bryder op med verden for at leve alene på en øde ø. Det går rimeligt - indtil flere kommer til.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2017

af

af

Tina Schmidt

d. 25. sep. 2017

Hvad gør man, når man bare gerne vil være alene på en øde ø og andre også flytter ind? For en bred skare af romanlæsere.

Dystopisk øde-ø-roman baseret på "Galapagos-affæren" i 1930'erne. Romanen er baseret på historien om den visionære tyske naturist og vegetar, Friedrich Ritter, der i 1930'erne tog til Galapagos med sin elskerinde for at undslippe civilisationen. I romanen tager han dog afsted alene og lander på en mystisk ø. I mange år lever han alene kun med selskab af en øgle. Hans berømmelse gør dog, at en højgravid kvinde og hendes mand gør ham følge. Sameksistensen går nogenlunde - indtil en excentrisk baronesse flytter ind på stranden med sine mange elskere. Nogen må dø for at genoprette balancen. Romanen bevæger sig genremæssigt i grænselandet mellem realisme og magisk realisme.

Til trods for en nogen gange haltende oversættelse (norsk stavning og ordstilling), er romanen tilgængelig og fremdriften god. Emnet er interessant og historien pirrende.

I genren "Øde-ø" romaner kan man med fordel gribe til fx Defoes Robinson CrusoeØL (Ved Mogens Boisen), Langstrups Ø og Loes LI genren "de-ø" romaner kan man med fordel gribe til fx Defoes Robinson Crusoe (Ved Mogens Boisen), Langstrups og Loes LI genren "Øde-ø" romaner kan man med fordel gribe til fx Defoes Robinson Crusoe (Ved Mogens Boisen), angstrups Ø og oes .


Weekendavisen

d. 20. okt. 2017

af

af

Klaus Rothstein

d. 20. okt. 2017