"At tale. At bruge ord. At være menneske. At være voldtaget." Livet og selvforståelsen forvandles for en norsk forfatter, efter hun oplever et skræmmende voldtægtsoverfald i Paris, hvor hun bor. Afdæmpet og indtrængende beretning for især kvindelige læsere af ny nordisk litteratur.
Den norske forfatters roman bygger delvist på selvoplevede erfaringer. Bogens unge forfatter har gennem længere tid boet i Paris, hvor hun har sin lejlighed, sin vennekreds, sit forfatterliv. En nat bliver hun overfaldet og voldtaget på vej hjem fra en cafétur, og det ændrer hendes liv. Hun skal igennem skamfulde undersøgelser hos politi og hospital, først i Paris og dernæst i Oslo. Da hun vender tilbage til Paris, skal hun igen forsøge at leve og arbejde normalt som før voldtægten. Hendes krop og psyke, ja selv sproget har imidlertid sit eget liv; men selv i mørket findes lys og håb.
Som i Kafkas roman med samme titel og ligeledes med en hovedperson benævnt K., er det en roman om pludselig at befinde sig i et fremmed univers, ude af stand til at forstå hvorfor og om at komme i systemets vold. Bogen er vanskelig at lægge fra sig, fordi den så indtrængende og overbevisende beretter, hvordan chok, apati, skam og vrede gennemryster K. og sætter sig spor i både bevidsthed og sprog. En klog og litterær formidling af et skræmmende emne.
En mere rå og foruroligende roman om voldtægt er OvergrebetFortielsen. Om en voldtægts langtidstraumer er der FortielsenEn mere rå og foruroligende roman om voldtægt er Overgrebet. Om en voldtægts langtidstraumer er der .