Perle for de som interesserer sig for filmfotografens tekniske og kreative arbejde. Er oplagt i forskellige undervisningssituationer fra og med gymnasieniveau, og selvfølgelig for dem som drømmer om en fremtid bag kameraet.
Første danske filmhistoriske værk, der stiller skarpt på filmfotografens tekniske og kreative arbejde gennem 100 år i dansk film. Bogens redaktion er 3 erfarne filmfotografer. Bogen har en række skribenter, bl.a. Michael Kvium, Henrik Saxgren og Bo Tao Michaelis. Først filmfotografiens historie, dernæst artikler om filmfotografens samarbejde med filmholdet. Der er personlige udsagn fra 38 filmfotografer. Her siger fx Katia Forbert Petersen bl.a. om sit arbejde: "Folk skal ikke føle, at der nu kommer en stor fotograf, som skal filme dem. De der står foran kameraet skal have lov til at mærke, de er i centrum". Værket har 20 nedslag i dansk filmhistorie, fra Vredens dag og Mød mig på Cassiopeia over Balladen om Carl-Henning til Frygtelig lykkelig og Antichrist. Om sidstnævnte skriver Bo Green Jensen om filmens indhold, og det filmiske kreative og tekniske arbejde. Bogen er naturligvis gennemillustreret, og det med "frame grabs", der ikke er "stillfotos fra optagesituation", men "den enkelte filmrude gengivet".
Der findes ikke andre så omfattende bøger om filmfotografens arbejde gennem dansk filmhistorie.
Relativ snæver målgruppe, men det store flotte værk er brugbart også til opslag, og kan nydes alene for de flotte frame grabs.