Bøger / faglitteratur / billedværker

Fra baglokalet hos Poul Anker Bech


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem samtaler med Poul Blak fortæller maleren Poul Anker Bech (f. 1942) om sin verden og sit liv som billedkunstner. Med gengivelser af 30 af hans værker.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2008

af

af

Torben Wendelboe

d. 18. sep. 2008

Bogen henvender sig til det store publikum, der værdsætter Poul Anker Bechs kunst - og til alle, der interesserer sig for moderne kunst og kunstdebat.

Værket er blevet til ved, at Poul Blak, journalist på Jyllands-posten, gennem et års tid har ført samtaler med kunstneren Poul Anker Bech i dennes hjem. Der er ingen tvivl om, at Poul Anker Bech nyder utrolig popularitet hos publikum, der nærmest slås for at købe hans værker, skønt de ligger i den dyre ende. Man kunne derfor tro, at Blak skulle tegne et portræt af en kunstner, der er tilfreds med sit værk og sin karriere. Men det er ikke hele billedet. Poul Anker Bech erkender bl.a., at han har dage, hvor han føler, at hans værk ikke er noget, og at han har stjålet både tid og penge fra de mennesker, der har hans værker hængende på væggen. Det maner jo til eftertanke i portrættet, der skildrer Poul Anker Bechs liv fra den tidligste barndom og til i dag med gode dybe refleksioner over livet og kunsten på meget personligt niveau. Fyldig biografi og udstillingsliste. Mange gengivelser af Poul Anker Bechs malerier, navnlig i et afsluttende galleri.

Der er skrevet flere værker om Poul Anker Bech allerede, men der er ingen tvivl om, at dette værk med sin omhu fra forfatteren og ved sin åbenhed og ærlighed fra kunstneren vil være hovedværket til nu.

Overraskende i sine pointer, et givende og fascinerende blik ind i et helt specielt kunstnersind og en billedverden, som optager et usædvanlig stort publikum.


Berlingske tidende

d. 18. dec. 2008

af

af

Eva Pohl

d. 18. dec. 2008


Kristeligt dagblad

d. 14. nov. 2008

af

af

Claus Grymer

d. 14. nov. 2008


North-debat

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 96 (2009) = North-art magazine nr. 110 (2009)Informationer og udgaver