Bøger / faglitteratur

Fra Lillebælt til Østersøen : vandreture på øerne


Beskrivelse


Beskrivelse af 41 vandreture på Fyn, Sjælland, Møn og Bornholm. Turene er beskrevet i tekst, på kort og med billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2017

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 3. jan. 2017

Lettilgængelige turguide i et handy format, med forslag til 41 vandreture på Fyn, Sjælland, og Bornholm. For interesserede i vandreture.

Forslag til 41 ture fordelt på Fyn, Sjælland, Møn, og Bornholm. Mange af turene er beskrevet i foldere udgivet af Skov- og Naturstyrelsen eller amterne, og andre står forfatteren selv for. Til hver tur er der angivet et detaljeret kort, GPS-koordinater til den p-plads hvor turen starter, og længden af turen. Desuden får man informationer om tilkørsel, terræn og en beskrivelse med nyttige tips til ruten og lokaliteten. Mange af forslagene er rundture, der kan klares på en dag, men bogen indeholder også ture, der skal klares over flere dage. Med mange fotografier og litteraturliste med bl.a. nummerangivelse af diverse foldere. Niels Erik Christiansen har tidligere udgivet bøger om bl.a. vandreture i Jylland og på Kalundborg-egnen.

Fin lille turguide lavet i et fint format til brug i felten eller planlægning. Kortene er af lidt divergerende kvalitet, men fungerer for det meste, dog kunne ruten godt være markeret mere tydeligt. Beskrivelsen af lokaliteterne er lidt vel kort, men indeholder til gengæld en række gode tips til selve ruten.

Forfatteren har tidligere udgivet Fra Lillebælt til Øresund, hvis 21 turforslag er indeholdt i nærværende udgivelse, som dog har lidt bedre kort/trykkekvalitet.