Henvender sig til studerende, forskere og politikere med interesse for socialstatens udvikling.
Lektor Tina Bømler har skrevet en overskuelig og kritisk analyse af ændringerne i det sociale arbejde gennem de sidste årtier, som følge af de moderniseringer og omstillinger der er gennemført i den offentlige sektor, baseret på bl.a. New Public Management filosofi og teori. Det har haft konsekvenser både organisatorisk og for de professionelle udøvere. Eksempelvis en kommunalreform som medfører større enheder og mere bureaukrati. Bogen skildrer overskueligt og kortfattet udviklingen i det sociale arbejdes praksis fra 1970 og frem til 2011, i 6 kapitler. Bogen rummer endvidere 2 relevante bilagsoversigter over forhold, som har ændret rammerne for det sociale arbejde og den nye opgavefordeling i den offentlige sektor generelt efter kommunalreformen.
Der findes ikke så meget analyse- og forskningsarbejde om rammerne for det sociale arbejde. Der er dog vinkler på problemstillingen i nogle af de mange grund- og lærebøger om socialpolitik. Fx Socialpolitik, 3. udgave, 2011 og Gunnar Viby Mogensens Det danske velfærdssamfunds historie, 2010.
En kortfattet, kritisk og klar afdækning af ændringerne i betingelser og rammer for det sociale arbejde fra 1970 og frem.