Biografi af og om den sorte dreng fra St. Croix, som blev udstillet i Tivoli sammen med sin søster Alberta og senere blev lærer i Nakskov. Til læsere med interesse for dansk slavehandel.
Victor Cornelins var den mest fremtrædende efterkommer af danske slaver. For at markere 125 året for hans fødsel bliver Cornelins erindringer her genudgivet. Den første halvdel af bogen er skrevet af Journalist Alex Frank Larsen og fortæller om begivenheder før og efter Victor Cornelins' liv, som Cornelins ikke selv havde med i Fra St. Croix til Nakskov fra 1976. Udover at skildre Cornelins for- og efter-slægter og de historiske og sociale omstændigheder ved Danmarks rolle i slavetiden, fortæller Larsen også om den skjulte dagsorden som bragte de sorte børn til Emma Gads koloniudstilling i Tivoli. Bogens anden halvdel består af Cornelins erindringer, som indledes med morens møde med skoledirektør Rübner-Petersen, der overtaler hende til, at sende sønnen til Danmark, så han kan blive lærer og dernæst vende tilbage til Vestindien. "Man anskaffede et bur!!! Her blev Alberta og jeg anbragt, og tilstrømningen til den vestindiske afdeling blev større end tidligere, måske fordi der gik rygter om, at vi var menneskeæderbørn, der var farlige og ikke måtte gå løse".
Udover Cornelins dramatiske skæbnefortælling får man også indblik i et stykke dystert kapitel i danmarkshistorien via Alex Frank Larsens grundige indsats.
En anden titel om dansk slavehandel er: Kongehusets joker.