Bøger / faglitteratur

Fredensborg : kunst og kunstnerliv. Bind 2


Beskrivelse


Fredensborg Slot blev færdigbygget i 1722. I begyndelsen kom kunstnere, der var knyttet til kongefamilien, men efterhånden som byen voksede, blev det naturskønne område et attraktivt sted at udøve sin kunst. En lang række malere og forfattere, fx Købke, Marstrand, Tuxen, Paludan-Müller og Scherfig, er omtalt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 22. sep. 2015

Tobindsværk med et væld af illustrationer i stort format om de kunstnere, der har været knyttet til kongeslotsbyen Fredensborg. Retter sig især mod læsere i det nordsjællandske, men også kunstinteresserede bør være opmærksom på disse to smukke bøger.

Det store, hvide Fredensborg Slot blev færdigbygget i 1722, og en lille by opstod omkring det nye slot. I begyndelsen kom kunstnere, der var knyttet til kongefamilien, men efterhånden som byen voksede, blev det naturskønne område et attraktivt sted at udøve sin kunst. En lang række af kendte malere og forfattere, fx Købke, Marstrand, Tuxen, Paludan-Müller og Scherfig, er omtalt i de to bøger, der tillige rummer mange billeder. Værket udsendes som årbog for Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening.

Et meget smukt bogværk med fint udstyr. Ole Nørlyngs tekst er let at læse for alle interesserede.

I Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forenings række af årbøger er der tidligere mere udførligt blevet skrevet om fx H.C. Andersen og August Bournonville.