Debatbog om fremtidens universiteter, der henvender sig til politikere, forskere, uddannelsesplanlæggere og alle, der interesserer sig for uddannelsespolitik og dens betydning for samfundsudviklingen.
Bogen har allerede på udgivelsesdagen skabt debat i medierne. Videnskabsministeren indleder bogen med at give sit bud på udfordringer og udviklingsveje for at sikre Danmark en fortsat plads i det globale videnssamfund. Han har derefter indbudt en række personer fra uddannelsesverdenen, et par politikerkolleger, økonomer og repræsentanter for erhversliv om at diskutere de danske universiteters placering, vigtigste udfordringer og udviklingsstrategier. Diskussionen om forskningens forhold til samfundsbehovet, spørgsmålet om dens vilkår og graden af frihed er et gennemgående tema i næsten alle indlæggene. Spændingsfeltet mellem på den ene side globaliseringskravet og på den anden side rodfæstningen i den nationale kulturarv er et andet tema, der går igen i flere af artiklerne. Bogen er lettilgængelig og vil være et vægtigt indlæg i debatten om fremtidens universiteter.
Kan bedst sammenlignes med Universitet til tiden : en debatbog, 2003, der udkom umiddelbart i forbindelse med den seneste universitetsreform.
En debatbog om universiteternes udfordringer i den globaliserede verden og deres placering i samfundsudviklingen.