Den væsentligste trussel mod det amerikanske demokrati udgøres af markedsmonopoler og mediernes centralisering, mener forfatteren, der også påpeger paradokser i den samfundsstruktur og frihedsopfattelse, der er vigtig for mange amerikanere. Læsere med interesse for samfundsudvikling, medier og monopolisering kan drage paralleller til europæiske og danske forhold.
Forfatteren er journalist og bekender sig til liberalismen og markedsøkonomien. Hans påstand er, at USA gennem historien har udviklet sig til et langt mere centraliseret samfund, end den menige amerikaner er bevidst om. Stærke monopoldannelser og techgiganter truer samfundet inden for forretning og produktion, lokalt handelsliv, nyhedsformidling og mange andre væsentlige elementer i samfundsstrukturen. En central pointe er, at mens man hylder den personlige frihed, er man ikke opmærksom på, at mediemonopoler truer den frie meningsdannelse. Stort noteafsnit, litteraturliste og indeks.
Omfangsrigt, interessant og øjenåbnende værk, hvis pointer nemt kan overføres til både et globalt og et lokalt perspektiv. Bogen er fyldig, men ikke vanskelig at læse, og den virker meget velresearchet og underbygget.
Bogen er en slags fortsættelse af hans "Cornered". Derudover har han skrevet "End of the line" om bl.a. økonomisk globalisering. Ingen af dem er oversat til dansk. Læs også Verden fra forstandenSamfund før teknologi. Djøfs TechDK Kommissions Samfund før teknologi kan læses som en dansk redegørelse om emnetBogen er en slags fortsættelse af hans "Cornered". Derudover har han skrevet "End of the line" om bl.a. økonomisk globalisering. Ingen af dem er oversat til dansk. Læs også Verden fra forstanden. Djøfs TechDK Kommissions kan læses som en dansk redegørelse om emnet.