Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Frihed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatterns beretning fra en sejlads over Atlanterhavet til de Caribiske øer i en 30-fods sejlbåd, bl.a. om rejsen rundt på de Vestindiske øer og den danske del af historien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2017

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 27. jan. 2017

Sejladsberetning fra en tur over Atlanterhavet til det Caribiske Hav. For dem der planlægger en længere sejltur eller en tur til de Caribiske øer.

Beretning fra en tur i en 30-fods sejlbåd fra Middelhavet til det Carbiske Hav og tilbage igen. Første del beskriver turen over atlanten, hvor Leo sammen med vennen Hans er besætningen. Her beskrives især sejladsen og de strabadser der medfølger, men også rolige dage med fiskeri og tid til tanker. I anden del skiftes Hans ud med konen Myrna, og her beskrives rejsen rundt på de Caribiske Øer. Mange øer besøges, og her beskrives stederne rent historisk og mere personligt. Lokalbefolkningen fylder også en del. De Dansk Vestindiske øer besøges også, og her lægges vægt på den danske del af historien. Beskrivelserne hele vejen gennem bogen består af lige dele fakta og personlige beretninger, og suppleres med fotos. Leo Schmidt er forfatter og foredragsholder, og har tidligere udgivet sejladsbeskrivelser.

Blandingen af personlig beretning og faktuel information fungerer fint, men der skal dog læse en del hvis man er på jagt efter konkrete oplysninger. En fin rejsebeskrivelse der kommer ud over det personlige, præsterer fin faktuel formidling og har fat i målgruppen.

Leo Schmidt har tildigere udgivet Grækernes krisePå Poseidons blå bånd og På Poseidons blå bånd, som har samme strukturLeo Schmidt har tildigere udgivet Grækernes krise og , som har samme struktur.