Bøger / faglitteratur / biografier

Frimærketegneren Viggo Bang : en monografi


Beskrivelse


Om frimærketegneren Viggo Bang (1885-1967). Med gennemgang af frimærkerne han designede til det danske og grønlandske postvæsen samt af julemærker, ekslibris, bogillustrationer m.m.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2013

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 30. jan. 2013

Primært for filatelister med interesse for dansk frimærkehistorie.

Viggo Bang 1885-1967 var en af de største danske frimærketegner, som satte sit store præg på danske og grønlandske frimærker i 1941-67 med 48 frimærker. De hyppigst trykte var serierne med Kong Frederik IX, der udkom i oplag på 2,5 milliarder stk. Bogen har frimærkerne som hovedindhold med forskitser, udkast og historie, men fortæller også om Viggo Bangs liv og karriere. En multikunstner der på det filatelistiske felt også har tegnet postkort, førstedagskuverter, julemærker, festblanketter mv. På bibliotekerne er Bang også kendt for bogomslag - her først og fremmest fra Morten Korchs folkekære romaner. Bogens illustrationer er i topklasse med fine detaljer, der virkelig ruller kunstnerens værker ud og gør rede for det store forarbejde og de krav, som denne form for design og tegning stiller til udøveren. Bang, som selv citeres flittigt, nævner portrætfrimærkerne som sin største udfordring. Arbejdet var omhyggeligt med research og forstudier, og der kunne sagtens gå 150 timer med et enkelt frimærke. Bogen er et fængslende studie i baggrund og tilblivelse af nogle af vore klassiske frimærker og giver et bredspektret billede af en af vore mest kendte tegnere på området.

I sit emne er bogen en ener siden en lidt tilsvarende titel om frimærkegravøren Czeslaw Slania fra 1986.

En velskrevet meget indbydende bog om Danmarks nok største frimærketegner med bud til alle filatelister med danske frimærker som interesseobjekt.


PHT

Årg. 40, nr. 4 (2012)

af

Årg. 40, nr. 4 (2012)