Bøger / faglitteratur / opskrifter

Friskpressede juicer og smoothies


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2008

Det er blevet hot at drikke friskpresset saft af frugt og grønt, og en nem måde at indtage sine 6 om dagen er det også. Ikke mindst i denne tid, hvor folkesundhed, wellness og kropspleje er fremme i mediebilledet, vil denne bog nemt kunne udlånes.

En appetitlig bog i næsten kvadratisk format, overskueligt og indbydende layoutet, fyldt med lækre opskrifter og gode råd. Vi starter med en introduktion til tidens populære presning af frugt og grøntsager, herunder gode råd om maskinel og opbevaring. Opskrifterne passer til 2 portioner og er opdelt efter egenskaber som fx afgiftende, vægtregulerende, stressdæmpende, immunstyrkende. Bagest er en fortegnelse over almindelige lidelser og forslag til afhjælpende drikke. Sammensætningen af ingredienser er varieret og ofte utraditionel - fx er en smoothie lavet af asparges, spinat og rødbede angiveligt ren energi til hjernen. Det begrundes hvorfor, ligesom der ved alle opskrifter beskrives indhold af vitaminer og mineraler, deres særlige egenskaber og fordele.

Der er kommet flere bøger om emnet i de senere år, senest en af Lene Hansson. Bøgerne kan udmærket stå side om side i udlånet, for endnu er udvalget ikke så stort. Denne bog kommer i serien 100 veje til sundhed, som i forvejen rummer 2 andre titler om kost, sundhed og sygdomsforebyggelse.

Indbydende bog med spændende opskrifter på drikke af friskpresset frugt og grønt, der nydes for sundhedens og smagens skyld, evt. for at afhjælpe sygdomme.Informationer og udgaver