Bøger / faglitteratur

Fritidspædagogik og børneliv


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

  • Fritidspædagogers faglighed og børns fritidsliv / Charlotte Højholt

  • Aldersblandede grupper og udviklingsmuligheder i SFO'en / Pernille Hviid

  • Organisering i SFO'en : fritidspædagogiske figurer og forskellige indblik i børneliv / Pernille Juhl

  • Pædagogers bidrag til skolen / Anja Hvidtfeldt Stanek

  • Fritiden og dens pædagogik / Sven Mørch

  • Frihed og fritidspædagogik / Pernille Hviid, Kirsten Gammelgaard, Sven Bak

  • Børnefællesskaber og udsatte positioner i SFO : inklusion og fritidspædagogik / Dorte Kousholt ; Dorte Kousholt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. sep. 2012

Denne debatbog om fritidspædagogik og børneliv bør læses af alle faggrupper, som beskæftiger sig med fritidspædagogik, samt af politikere med engagement i børns skole- og fritidsliv. Det er en bog, som tager temperaturen på fritidspædagogikken nu og her, og perspektiverer ud i fremtiden. Derudover er det en meget relevant udgivelse på pædagoguddannelsen, som giver de pædagogstuderende en god ballast til både deres studie og deres kommende virke.

Der er sket store ændringer i børns fritidsliv gennem en kort årrække fra dengang børn selv gik hjem til mor eller passede sig selv, mens mor og far var på arbejde til tiden med fritidshjem og fri leg, til nu hvor børn samles i skolefritidsordninger tæt forbundet med skolens hverdag, læseplaner og faglige mål. Denne bog tager sit udspring i denne historiske udvikling for derved at tage pulsen på børns fritidsliv i dag med perspektivering ud i fremtiden. Bogen er skrevet af pædagogiske forskere, som samlet kommer godt rundt om emnet og starter mange gode debatter.

Serien SFO-pædagogik er et godt supplement til denne udgivelse med eksempelvis titlerne SFO- og fritidspædagogik : før, nu og i fremtiden, 2010, og SFO - en del af skolens virksomhed, 2009.

Bogen er en både velskrevet, velargumenteret og interessant udgivelse, som formår at tage pulsen på børns fritidsliv nu og her og debattere den moderne fritidspædagogik. Det er en udgivelse, som alle med interesse i fritidspædagogik vil læse med stor interesse.Informationer og udgaver