Den unge fru Vedel lever i begyndelsen af 1900-tallet i et ulykkeligt ægteskab med sin mand, der er borgmester og ældre end hende. Hvordan kan hun slippe ud af det bedsteborgerlige ægteskab? For læsere med interesse for historiske kvindeskildringer.
Fru Vedel flytter med sin mand til en jysk by ved fjorden. Hun falder ikke til, og efterhånden mister hun alle følelser for sin mand og vil forlade ham. Det sker ikke, og i stedet har fru Vedel først forskellige udenomsægteskabelige forhold, og senere begynder hun at drikke og kan ikke se en vej ud af sin ulykkelige tilværelse. Det er Dora Overgaards (1873-1962) debutroman fra 1908. Hun var Danmarks første kvindelige apoteker og bevidst om kvinders vilkår.
Når man er kommet ind i rytmen og har fået fornemmelse for det underforståede, åbner der sig en fin lille roman, hvor fru Vedels ulykkelige skæbne gør indtryk. Det samme gør skildringen af tiden og normerne i begyndelsen af 1900-tallet. Udstyret er beskedent og forsiden uden den store appel.
Læses sammen med andre kvindelige forfattere fra perioden. Det kan fx være Thit Jensen, Erna Juel-Hansen, Karin Michaëlis, Adda Ravnkilde og Amalie Skram. Og for tematikkens skyld kan man også læse Gustave Flauberts klassiker om madame Bovary.