Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Frygt ikke


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 25. feb. 2011

Med afsæt i Bibelen søger Lucado her at indgyde erklærede kristne det mod, som de har brug for, for at overleve i en hård verden. Det er stærk medicin, som kun hjælper dem, der allerede tror fast.

Amerikaneren Max Lucado er præst, og samtidig en yderst produktiv forfatter af flammende opbyggelige bøger til det urokkeligt kristne publikum, hvis behov for bekræftelse synes umætteligt. Denne gang er det modet til at leve og vel mere specifikt modet til at vedblive at være en god kristen, der er målet. Midlet er som altid, når det er Lucado, der sidder ved tasterne, en djærv ligefrem tone med nutidige billeder og allegorier blandet med en skarp sovs af koncentrerede bibelcitater. Det er meget amerikansk, og den skingre "det lønner sig at være frelst" tone virker lidt fremmed i danske ører.

Lucado ligger på linje med mange andre amerikanske bibeltro forkyndere, men hans egen produktion er omfattende nok til at danne sig et indtryk af den forventede efterspørgsel. Undersøg fx trækket på titler som Tørst, 2005, eller Hver dag fortjener en chance, 2009.

Den amerikanske præst og forkynder Max Lucado søger her at indgyde mod til den i forvejen bibelstærke kristne læser, ved at henvise til en lang række bibelcitater.Informationer og udgaver