Bøger / faglitteratur til børn

Fugle i byen


Beskrivelse


Tekster på fire forskellige niveauer om byens fugle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 10. feb. 2011

De to små hæfter optræder med differentieret tekst, således at en fugl er beskrevet med en tekst i fire sværhedsgrader med forskellig tekstmængde og typestørrelse. Målgruppen er børn i 1.-3. klasse, fra ca. 7 år, på forskellige læseniveauer og kan anvendes i dansk og natur/teknik.

Hvert hæfte beskriver ti af de almindeligste fugle i by og have. Det letteste niveau indskrænker sig til to verssatte sætninger, det sværeste niveau har ca. ti linjer, men med den mindre typografi bliver det til en noget grundigere beskrivelse. De to letteste niveauer har sammensatte navneord delt. Hver fugl får en dobbeltside med de fire differentierede tekster og et eller to farvefotos. Der findes supplerende materiale på forlagets hjemmeside.

Der findes mange faktabøger om fugle for begynderlæsere, men mig bekendt ingen, der har fire niveauer om det samme emne samlet i én bog.

Bøgerne har med den differentierede tekst et pædagogisk sigte, og som sådan fungerer de udmærket, men de vil nok ikke appellere til lystlæsning.