Bogen er som felthåndbog anvendelig til brug ved artsbestemmelse for interesserede fuglekiggere - både for sjovs skyld og de mere målrettede ornitologer/birdere.
Lars Gejl er naturfotograf med flere bøger bag sig - også som forfatter til et par bøger om fugle, og han er også en af hovedfotograferne til de mange billeder i denne nye bog til reolen med fuglebøger. Emnet for bogen er de ca. 200 danske ynglefugle samt 100 trækfugle til Danmark, og de beskrives i tekst og flotte fotos samt udbredelseskort og enkelte gange også som silhuetter. Teksten beskriver fuglene på forskellige årstider, som ungfugle og som fuldt udviklede - og er der basis for forveksling, beskrives de præcise forskelle. Bagest er indlagt cd med MP3 lyd af 271 af arterne. Det er således en meget anvendelig bog ved feltstudier af fuglelivet ud over nybegynderstadiet, og den vil også være nyttig som opslagsbog derhjemme.
Niveaumæssigt minder den om Fugle i felten, 2010, der dækker hele Europa m.v. og fortsat må regnes som håndbogen for ornitologer, mens den brugsmæssigt minder mere om Danmarks store fuglebog, 2009 og Politikens fuglebog, 2002, men denne nye synes bedre og mere anvendelig med de mange fotos. Er der brug for mere tekst med grundigere oplysninger om danske fugle er Fuglene i Danmark, 2002 at foretrække.
De mange gode billeder og den korte, præcise tekst gør bogen til en meget anvendelig felthåndbog ved studiet af yngle- og trækfugle i Danmark.