Bøger / faglitteratur

Fuglestemmer i naturen


Beskrivelse


I tekst og lydgengivelse gennemgås 96 af de mest almindeligt forekommende fugles udseende, levevis og stemmer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 9. feb. 2011

Bogen har til formål at give den forholdsvis uerfarne fuglekigger mulighed for at lære sange og kald fra knapt 100 almindelige fuglearter.

Det er en finsk og en britisk ornitolog der står bag denne præsentation af 96 fuglearter og deres stemmer, der er bearbejdet og oversat af Lars Serritslev. Hver af de 96 arter præsenteres med et farvebillede, en kort beskrivelse af forekomst og levevis, en beskrivelse af deres sang og kald og en henvisning til lydsporet på den medfølgende cd. Der er en håndfuld i Danmark almindeligt forekommende arter der savnes, formentlig fordi originaludgaven henvender sig til et britisk publikum.

Samme forfattere stod bag Fuglestemmer i haven, 2010, der har en identisk beskrivelse af 60 fuglearter. De 35 nye arter der er kommet til er blandt andet et udvalg af vadefugle og andefugle. I øvrigt er der mange muligheder for at finde fuglestemmer, både i bøger rettet mod de mere erfarne fuglekikkere som Lars Gejl: Fuglefelthåndbogen, 2010 med stemmer fra 271 arter og til mindre udvalg rettet mod begyndere i fx Fuglene på foderbrættet og andre havefugle, 2006.

En præsentation af 96 fuglearter og deres stemmer. Er man i forvejen dækket ind med bøger med og om fuglestemmer vil denne titel ikke være en nødvendig anskaffelse.