Vellykket værk om kunstmalerne på Fyn og deres nye motivverden i perioden 1885-1920. For alle med interesse for malerkunst og dansk kunst- og kulturhistorie.
Bogen fokuserer på de fynske maleres kunstneriske udvikling og fælles inspirationskilder i perioden 1885-1920. De fandt sammen i København på Zahrtmanns skole. Her lærte eleverne om "farverne i naturen" med inspiration fra især fransk kunst. Tilbage på Fyn skabte malerne værker, hvor de "bragte en ny og forfriskende motivverden frem i dansk kunst - en verden hentet ud af dagligdagen" af fx en svinegård, en rugmark og et måltid. Værkerne blev købt og udstillet på det nye Fåborg Kunstmuseum. Udover en introduktion til fynboerne som gruppe indeholder bogen også en individuel præsentation af 11 kunstnere, bl.a. Johannes Larsen, Peter Hansen og Anna og Fritz Syberg. Bogen rummer gengivelser af kunstnernes værker, uddrag af breve, kunstkritiske anmeldelser og ældre samt nutidige fotografier.
Bogen har store flotte værkgengivelser og redaktøren har med de mange fyldige citater fra samtidige forfattere, kunstanmeldere og breve skabt et levende kulturhistorisk værk om en svunden tid. Bogen indeholder noter og navneregister og er velegnet som opslagsværk.
Fynboerne fandt inspiration i rejser til udlandet bl.a. til Italien. Det kan man læse mere om i Fynboerne i Italien.