Bøger / faglitteratur til børn

Gæt et dyr


Beskrivelse


Kan du gætte et dyr, hvis du kun får en kort tekst om dyret og kun ser et lille foto af det, taget helt tæt på?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 4. okt. 2019

Fire letlæste bøger i serien "Solstråle bøger. Trin 4". To af bøgerne er små fiktionshistorier, og de to andre har et fagligt tema. Kan læses, hvis man er 6-7 år.

I "Gæt et dyr" er der et nærbillede af et dyr på hvert opslag, og så skal læseren gætte hvilket dyr, det er. I "Vores have" hører vi om en pige og hendes far, som sår forskellige frø i deres have, og til sidst høster og spiser de afgrøderne. I "Sommerfesten" hører vi om en dreng og hans hund, som holder sommerfest, og alle er klædt ud. I "Tid til frokost" hører vi om et bestemt antal madvarer, som bliver spist af forskellige dyr. I "Gæt et dyr" og "Vores have" er der fotos i farver på hvert opslag. I "Sommerfesten" og "Tid til frokost" er der illustrationer i farver på hvert opslag. I alle fire bøger er der forrest forslag til, hvordan man kan arbejde læsepædagogisk med hver enkelt tekst. På bagsiden af hver bog er der spørgsmål/opgaver til teksten. Bøgerne har blødt omslag, og de er oversat fra engelsk.

Fire korte, hyggelige bøger med en simpel fortælling, som de fleste børn kan relatere til. Bøgerne er især egnede til læsetræning med en voksen, så man kan udnytte de gode forslag til sproglig opmærksomhed, som gives i bogen. De store fotos og illustrationer virker motiverende for læsningen, og hjælper læseren med at forstå teksten.

Serien "Digilæs" har også store fotos, samt en kort letlæst tekst om mange forskellige emner, fx Kender du havets dyr?.