Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gæt hvem jeg er?


Beskrivelse


Det er fastelavn. Gæt, hvad børnene er klædt ud som.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 23. apr. 2014

En ultralet læst bog til den allerførste læsning fra bh. klassen (5 år), evt. legelæsning endnu før, da man kan høre alle tekster læst op via QR-koder.

Bogen handler om forskellige udklædninger, som læseren skal gætte ud fra en række genstande. Her er en indianer, en cowboy, en prinsesse, en ridder, en pirat, en klovn, en læge og en bager. Alle er børn, der er klædt ud til fastelavn. Til sidst sluttes af med fastelavnssangen "Fastelavn er mit navn", som også kan høres med tekst og musik via QR-koden. Alle genstande og rekvisitter er gengivet i farvefotos, som støtter læseren på fornem vis sammen med de mange gentagelser, som giver begynderlæseren mulighed for også at gætte.

Til samme emne og målgruppe findes Kan I gætte?, 2007. Bogen ligner i opbygning og layout de øvrige bøger i serien Digilæs - læs med lyd, fx Kan du blive prinsesse.

En sjov og meget letlæst bog, hvor læseren skal gætte diverse fastelavnskostumer. Det virkeligt lækre layout med mange farver virker motiverende og appellerende og giver en god og spændende læseoplevelse med QR-koderne. Selv den absolutte begynderlæser vil få en oplevelse af at kunne læse.