Bøger / faglitteratur

Gamle maleteknikker og farvelære


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2012

af

af

Lars Ovesen

d. 9. juli 2012

Gamle maleteknikker og farvelære egner sig glimrende for låneren med en interesse og/eller hobby indenfor maling samt maleteknikker. Kan endvidere også have interessere for "gør det selv" folket.

Poul Rythov-Andersen, der er forfatteren bag denne bog, har virkelig ramt noget af det rigtige. Som "gør det selv" mand er jeg blevet nysgerrig på de gamle male- samt farveteknikker. Bogen er meget gennemarbejdet og der er utallige opskrifter samt anvisninger, der kan få det moderne menneske tilbage til rødderne. Disse anvisninger er alt lige fra afætsning af gamle gulve over forgyldning af rammer til kitning. Selve bogen er opbygget i fem hovedafsnit der alle, igen, er underdelt i mindre afsnit, hvilket giver en godt overblik over bogen. Den er udgivet i hardback kvalitet, og er yderligere trykt på miljøvenligt papir.

Umiddelbart er der ikke titler der kan sammenlignes med denne, da den både beskriver gamle maleteknikker samt farvelære. Gamle malerteknikker, findes der noget om, men ikke i en kombination med farvelære, hvilket gør at denne titel skiller sig ud.

Emnet for bogen kan virke noget nichepræget, men jeg er bestemt blevet ret nysgerrig på emnet, ikke kun som bibliotekar men også som privatperson. Generelt en glimrende bog, der kan bruges/læses af alle voksne lånere.