Bøger / faglitteratur

Genopfind kroppen, genopdag sjælen : krop-sind-forbindelsens glemte mirakel


Beskrivelse


Kroppen og sjælen ses som de to dele, der udgør det hele menneske. Kroppen som et billede på tanker og følelser. Sjælen som bindeleddet mellem Gud og mennesker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 28. apr. 2010

Bogen henvender sig til mennesker, der gennem holisme og spiritualitet søger at optimere deres livsudfoldelse.

I den indisk-amerikanske vejleder Deepak Chopras nye bog ses kroppen og sjælen som de to dele, der udgør det hele menneske. Chopra slår fast, at kroppen er det, den bliver gjort til gennem fænomener som vores egen energi, påvirkninger udefra i form af andre mennesker, igennem vores oplevelse af tid og af vores egne følelser. Netop følelserne kan påvirke hjernens kemi og ændre den - måske med ændring af generne til følge. Her kommer sjælen, som bogens anden del handler om, ind som bindeleddet mellem Gud og mennesker. Begrebet sjæl indkredses, og herefter følger anvisninger på, hvordan man kan tilgodese sjælen. Bogens tredje del indeholder ti trin til at danne helhed mellem legeme og sjæl. Bogen er letlæst. Den illustreres af en række menneskers fortællinger. Ofte er en test eller quiz med til også at fastholde fokus på læserens egen person. Fyldigt register.

Denne bog adskiller sig fra Chopras lange række af andre bøger ved at behandle begrebet sjæl.

Som skeptiker kan jeg være med langt hen ad vejen. Men når det kommer til spørgsmålet om gener og udsættelse af aldring, savner jeg videnskabelig dokumentation. Der er dog ingen tvivl om, at Chopras faste læsere vil gribe bogen med glæde.