Bøger / faglitteratur

Gensyn med den store fortælling


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en række klassiske og moderne fortællere, som Dostojevskij, Tolkien, Kafka og Hans Kirk, afdækkes "den store fortælling" i litteraturhistorien. Hvordan ser den ud, hvilken indflydelse har den haft, og er det sandt, at den ikke har betydning længere?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. okt. 2019

Litteraturhistorisk værk, som går på jagt efter det man kalder "den store fortælling" i litteraturhistorien. Det er den bog eller den fortælling, hvor du med litteraturens magi opnår større selvforståelse, identitet og svar på menneskets "store spørgsmål". Til litteraturhistorisk interesserede.

"Der findes mange store fortællinger, man kan blive klogere af at læse og ikke mindst genlæse. Klogere på sig selv, klogere på livet og klogere på omverdenen og sin rolle og plads i den." Sådan skriver forfatteren indledende i sin bog. Han fortæller også, at man i litteraturhistorien har dømt den store fortælling ude. Forfatteren søger nu at genfinde "den store fortælling". Bogen er i to hoveddele. I første del ser forfatteren på "den ydre fortælling". Her er overskrifter som: "En fortælling i opløsning" og "Filosoffens død". Der er i bogen citater fra en lang række værker fra fx bibelen til klassikere af fx Thomas Mann, Henrik Pontoppidan og moderne populære forfattere som fx J. K Rowling og Georg R. R. Martin. Anden del hedder "Den indre fortælling" med overskrifter som: "Den nådesløse verden" og "Det gode menneskes fortælling". Jakob Brønnum er teolog, digter og forfatter og har fx skrevet Bowie.

Velskrevet og underholdende værk for dig som også tror på, at litteraturen kan fortælle og lære os om mennesket og livet som menneske.

Ikke nogen direkte at sammenligne med, men find anbefalelsesværdig litteratur fx her 50 værker.


Kristeligt dagblad

d. 19. nov. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 19. nov. 2019