Bøger / faglitteratur til børn

Giftmord


Beskrivelse


Giver en introduktion til toksikologi og gennemgår ti sager fra perioden 1918-2006, hvor gift er blevet anvendt til at begå mord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 28. juli 2009

Bogen henvender sig til børn på 11-13 år, som kan bruge den til at få et første indblik i emnet.

Første kapitel beskriver toksikologens arbejde i grundtrækkene, mens resten af bogen beskæftiger sig med ti sager: engelske, amerikanske, franske og en enkelt fra Japan. Jeg vil mene, at kun de to er kendte her i landet, nemlig paraplymordet i London 1978 og Litvinenko-mordet med plutoniumisotoper i 2006. Tidsmæssigt rækker sagerne fra 1918 til 2006 med hovedvægten lagt på de sidste 40 år. Små bokse supplerer teksten, som beskriver sagsforløbene. Billedmaterialet supplerer udmærket. Sidst er der to sider med en tidslinje fra 1750 og til 2006, en ord- og medialiste.

Bogen indgår i en serie Politiet opklarer på fire titler. Der findes mange titler om forskellige typer mord, men ingen for målgruppen, som specifikt behandler giftmord. Den mere omfattende og grundige Dødens detektiver fra 2001 har særskilte afsnit om toksikologi, men målgruppen er ældre, nemlig fra 15 år. Kriminallaboratoriet for 14-årige og ældre indeholder også afsnit om giftmord.

Bogen er en introduktion til emnet. Hovedvægten er mere lagt på sagsforløbene end på den mere videnskabelige del.Informationer og udgaver