Bøger / faglitteratur

Glad 20 år


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med TV-Glads 20 års jubilæum.

Hvordan startede verdens første TV-station for og med mennesker med handicap? Om 20 års kamp for ytringsfrihed og deltagelse i samfundet med TV-Glads grundlæggere og medarbejdere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2019

af

af

Jytte Bræmer

d. 21. juni 2019

Fortællingen om den lille tv-station, der gennem 20 år er vokset sig stor til en fond, der rummer mere end 300 ansatte og adskillige virksomhedsområder. For alle med interesse for det mangfoldige samfund og arbejdsmarked, specielt folk der arbejder med det specialiserede socialområde.

To ildsjæle fik for 20 år siden en idé om at give psykisk udviklingshæmmede flere muligheder. Det blev til TV-Glad. Det selvsamme idealistiske fundament skabte vokseværk, så Glad i dag er en socioøkonomisk fond, der rummer erhvervsuddannelser for unge med kognitive udfordringer, cafedrift, tv- og radiostation, medieproduktion til andres platforme, teaterensemble, designvirksomhed m.m. Alt sammen drevet af tanken om at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der skaber et rigere, gladere og mere inspirerende samfund. Bogen bygger på interviews med ophavsmændene, professionelle igangsættere og ikke mindst de udviklingshæmmede, hvis kompetencer er blevet udviklet og kommet i spil med et rigere liv til følge. Illustreret med farvefotos fra den historiske udvikling.

En glad og ligefrem beretning om en succeshistorie. Den kan være inspirerende for andre ildsjæle og sociale entreprenører. Den er kortfattet og har lidt karakter af et jubilæumsskrift.

Til sammenligning findes der bøger om bofællesskaber, hvor udviklingshæmmede bor i landsbyer og andre former for fællesskaber side om side med normalt begavede: Velkommen i min bydel - en anden form social inklusion.