Bøger / faglitteratur / kogebøger

Glad mad med børn : daginstitutionens livretter til små maver


Beskrivelse


Opskrifter og idéer til aktiviteter med børn og mad. Alle opskrifter er angivet i to størrelser tilpasset henholdsvis en standardstue på 20 børn og en familie bestående af to voksne og to børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 28. aug. 2012

En kogebog primært for køkkenpersonale i daginstitutionerne. Den kan også inspirere børnefamilier, da alle opskrifter med små variationer er beregnet til enten 20 børn eller 2 voksne og 2 børn.

Forfatteren er madskribent og underviser i madlavning på aftenkurser og i hjemkundskab i folkeskolen. Kogebogen er blevet til i samarbejde med forlaget Dafolo og en børnehave i Horsens. Den indledes med mange gode overvejelser om, hvordan maden kan inddrages i den daglige pædagogik med aktiviteter i køkkenet, bordskik, fester m.m. Herefter følger et fyldigt afsnit med opskrifter på retter, der vil falde i de fleste børns smag. Her er varieret mad til hele dagen og lækkerier som bagværk, syltetøj og dips. Bogen slutter med problematikker som allergier, kræsenhed og børn med anden etnisk baggrund. Listen over råvarer opfordrer til at følge årstiderne. De fleste opskrifter er velkendte og traditionelle, men de har fået et twist, der gør dem både sundere og mere fristende for barnemunde og -maver. Hverken layout eller billedmateriale er det mest iøjnefaldende, og de grundige opskrifter og en del causeren gør bogen noget teksttung.

Claus Meyer har i samarbejde med FOA udgivet Madglæde, der er henvendt til dagplejere. Ideerne er stort set de samme, men den virker umiddelbart mere indbydende. Der er i det hele taget udgivet mange kogebøger med børnevenlig mad, hvoraf Katrine Klinkens er blandt mine favoritter.

En kogebog, der bag et beskedent ydre, gemmer mange gode tanker om børn og sund kost.