Bøger / faglitteratur

Glem hvad andre tænker : mod til at være sårbar


Beskrivelse


Om at give slip på, hvad andre tænker, at opdyrke medfølelse og taknemmelighed, turde stole på andre, vise mod og sårbarhed, vise kærlighed og slippe tanken om at være på en bestemt måde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2013

af

af

Mette Fersum

d. 26. nov. 2013

En bog til alle dem, der er optaget af selvudvikling, og måske har lidt for meget fokus på, hvad andre tænker om dem.

Forfatteren er professor og forsker ved Houston Universitetet, og er en af de større kapaciteter indenfor området med selvudvikling, og især temaet sårbarhed. Der er mange myter om emnet. To af dem er: Sårbarhed er lig svaghed, eller sårbarhed har ikke noget med mig at gøre. Hun skriver et sted i bogen, at intet har transformeret hendes liv mere end erkendelsen af, at det er tidsspilde at vurdere sit personlige værd ud fra tilskuernes reaktion. Bogen handler om at give slip på, hvad andre tænker, at opdyrke medfølelse og taknemmelighed, turde stole på andre, vise mod og sårbarhed, vise kærlighed, slippe tanken om at være på en bestemt måde. Ikke mindst skal man huske mantraet: Jeg er god nok! Overordnet set kommer hun med svar på, hvad det er, der driver vores frygt for at være sårbare, hvordan vi beskytter os mod sårbarhed, hvilken pris vi betaler, når vi lukker af, og hvordan kan vi transformere os, så vi lever et mere autentisk liv. Der er en fin vekselvirkning mellem historier, teori og praksis.

Bogen minder mig om Lev dig lykkelig - med positiv psykologi, 2008, og Bedre selvværd : 10 trin til at styrke din indre GPS, 2013. Der er danske forfattere bag titlerne. Jeg ser dem lidt som en pendant til denne titel.

Omend bogen ligner mange andre titler i genren, er den godt skrevet, og der vil være lånere til den.