Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Global miljøpolitik : om klima- og andre globale miljøforhandlinger


Beskrivelse


Gennemgang af de globale miljøforhandlinger, der finder sted primært i EU-regi. Alle emner beskrives historisk, og kapitlerne afsluttes med perspektivering af, hvad den globale miljødebat betyder for Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. mar. 2009

Der findes meget lidt litteratur på dansk med faglig dybde om international miljøpolitik. Det meste af den slags litteratur er på fremmedsprog. Formålet med denne udgivelse er at formidle noget af dette stof på dansk til lærere, både i folkeskolen og på de videregående uddannelser, som kan bruge det til baggrundsviden for undervisning i især samfunds- og naturvidenskabelige fag.

Denne udgivelse definerer den globale miljøpolitik lige nu og her. Hvor står vi, og hvor er vi på vej hen? Emnerne er bl.a. biodiversitet, EU som global miljøaktør, global opvarmning, skove samt ozonlaget og syreregn. Emner som vi alle kan forholde os til, men skal vi virkelig i dybden med emnerne kræver det lidt mere. Det mere kan vi få via denne bog, som viser os pulsen på den internationale miljøpolitik nu og her.

Miljøpolitik er et meget aktuelt emne i rivende udvikling og forandring både i de samfunds- og naturfaglige fag. Det er derfor vigtigt med nye opdaterede udgivelser. Denne bog giver en god baggrundsviden for den globale miljøpolitik lige nu og her, samtidig med at den gør det lettere for undervisere at formidle et stof i hastig forandring.

God og aktuel udgivelse til gavn for undervisere i global miljøpolitik.