Bøger / faglitteratur / kogebøger

God fisk let at lave


Beskrivelse


Fiskekogebog som giver inspiration til at servere fisk til hverdag og fest.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Sloth

2008

Praktisk anlagt grundkogebog med fiskeretter, udgivet i samme serie som God mad let at lave. Kogebogen henvender sig både til den erfarne og den urutinerede kok, og den er endvidere tænkt anvendt til undervisningsbrug.

Kogebogen indledes med et afsnit om fisk som ernæring, portionsberegning, indkøb og opbevaring. De almindelige danske fiskearter og deres sæson gennemgås, og derudover er der gode pædagogiske anvisninger på fiskens klargøring. Opskrifter spænder over grundopskrifter, klassiske retter og nutidig familiemad til hverdag og fest. Hver opskrift har forslag og opskrifter på tilbehør, der også kan varieres ved hjælp af en god tilbehørsoversigt. Dertil kommer forslag til menuer efter anledning. Forfatterne har revideret og ajourført de sidste tre udgaver af klassikeren God mad let at lave. Heri findes ca. 40 sider med fiskeopskrifter. Hvor der er sammenfald af opskrifter, er de ajourført. Layoutet har fået et løft med gode helsides fotografier og en overskuelig sideopsætning.

Der er kommet en del brede fiskekogebøger de seneste år, der bortset fra undervisningsbrugen har samme målgruppe. Mest beslægtet er Politikens fiskekogebog, Skovgaard-Petersen: Fisk og Kirk: Fisk, hvor sidstnævnte har flere nytænkende opskrifter uden at være sværere.

En traditionel kogebog med mange grundige opskrifter på måltider med fisk som hovedingrediens. Den vil tiltale de fleste familier.